Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment.

Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 1
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 2
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 3
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 4
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 5
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 6
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 7
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 8
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 9
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 10
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 11
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 12
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 13
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 14
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 15
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 16
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 17
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 18
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 19
Afacerea: șofranul (crocus sativus) - cel mai scump condiment. foto 20
"NORD NUC" SRL este unica compania autorizată din Republica Moldova pentru cultivarea și prelucrarea condimentului Șofran. Livrarea este GRATIS în orce localitate din Republica Moldova - nu depinde de suma sau cantitatea. CROCUS SATIVUS "CASHMIRIANUS" – CROCUS INDIAN-SAFFRON "KASHMIR" - este o plantă perenă erbacee tuber-bulbă, o specie din genul Saffron (Crocus) din familia Iris (Iridaceae).  Șofranul - cel mai scump condiment se numește "regele mirodeniilor" și "aurul roșu". Se culeg stamine roșii, care sunt folosiți ca materia prima - mirodenia, având un puternic miros aromatic și proprietăți de colorare. Un gram din acest condiment costă de la 15$ păna la 40$, 150 de flori - vă vor oferi 1 gram de produs pur, uscat și comercializabil - acestea sunt 2 lingurițe complete de stigme întregi sau 0,5 linguriță de macinat. În primul an, 6 kg de condimente pot fi colectate din 1 ha de pământ, și până la 20 kg de produs finit în al doilea an. Pe 1 Ha - maximal pot fi 20000 kg de bulbe. Șofranul nu formează semințe, se înmulțește numai cu cormi. Cormul are o formă sferică, cu rădăcini divergente, fibroase, care ating diametrul de 2,5 cm.  Preț: 1 kg (aproximativ 180 de cepe) - 700 lei. Sezonul de plantare: de la sfărșit luna iunie până la septembrie. Înfloreste în primul an de plantare în luna octombrie. Rezistența la îngheț până la -35C. Toleranța la secetă până la +45C. Nu necesită udare. Flori - mari, palid-violet, parfumate. Perianth simplu, cu șase membre, cu lungimea unui tub cilindric, membrul cu vene mai întunecate. Trei stamine, ovar inferior, cu coloană lungă de culoare galben deschis, împărțită în trei stigme. Stigme de 3-3,5 cm lungime, atârnând între lobii periantului, culoare portocaliu-roșu.  Șofranul are o aromă puternică deosebită și un gust picant amar. Stigmele de șofran sunt utilizate pentru colorarea și aromatizarea produselor de cofetărie, la gătit, precum și în producția de brânză, cârnați și lichioruri, ocupă un loc important în prepararea preparatelor din orez și mazăre.  ----------------------------------------------------- MAI MULTE INFORMAȚII DETALIATE PE SITE https://www.nord-nuc.com/product/шафран-крокус-кашмирский-crocus-sativus-cashmirianus/ https://www.instagram.com/nord_nuc/ https://www.facebook.com/NORDNUC/

Caracteristici de bază

trimisă
Vizualizări: 11 312 (astăzi 1)