Data actualizării: 25 sept. 2024, 11:30
Iată cum funcționează în mod general acest tip de echipament:
1. Dozare:
Produsul este alimentat dintr-un recipient de alimentare (hopper) care poate avea
diferite capacități, în funcție de necesități.
În interiorul mecanismului de prindere a sacului prin intermediul a doua cilindre
pneumatici, se află un cantar electronic precis care măsoară în mod continuu
cantitatea de produs în sac.
2. Setarea cantității:
Operatorul setează cantitatea dorită de produs pentru fiecare sac. Această
valoare poate fi ajustată manual prin intermediul unui panou de control
electronic.
3. Dozare automată:
În momentul în care un sac este plasat sub unitatea de umplere, procesul de
dozare automată începe.
Odată ce cantitatea setată este atinsă pe cantarul electronic, sistemul de dozare
se oprește și eliberează sacul pe banda transportator pentru următoarea etapă
de închidere a sacului. (metode de închidere a sacilor, precum cusătura, sigilarea
termică sau închiderea cu cleme).
4. Umplere sac:
Un mecanism automat dirijează produsul către gura sacului amplasat sub
unitatea de umplere.
Prin intermediul unui sistem de transport bazat o bandă transportor cu lățimea
de 300mm propulsat de un motor-reductor i25 trifazat de 0.75 kw dirijat de un
convertizor de frecventa Powtran, sacul este umplut într-un mod controlat în trei
viteze și precis până la cantitatea dorită.
5. Procesul se repetă:
După închiderea unui sac, procesul se preia pentru următorul ciclu, până când nu
sa atins cantitatea necesara se saci umpluti.
Caracteristici :
Materialul ambalat este de tip granular (cereale, orez, sare, nisip, etc.).
Interval de cantarire : 10 - 60 Kg/sac.
Motor reductor i25: 0.75kw.
Viteza de cantarire/ambalare : 120- 220 saci/ora (independență de densitatea materialului)
Presiune aer: 6-9 bar
Sistem de ventilare
Vizualizări: 1 879 (astăzi 1)