Data actualizării: 29 aug. 2024, 14:41
În aparatele de cafea de tip gheizer, cafeaua este preparată prin trecerea repetată a apei calde
printr-un strat de boabe măcinate.
Mod de utilizare:
Pasul 1: se toarnă apă în oală, vă rugăm să rețineți că cantitatea de apă nu trebuie să depășească
deschideri ale supapei de siguranță.
Pasul 2: adăugați pudra de cafea proaspăt măcinată în pâlnie până când este plină și
omogen.
Pasul 3: Strângeți jumătățile superioare și inferioare ale aparatului de cafea pentru a preveni scurgerile de aer în timpul
timp de preparare a cafelei.
Pasul 4: Puneți aparatul de cafea pe o sursă de căldură, aragaz, aragaz cu inducție sau ce-
orice altceva.
Pasul 5: acordați atenție orificiului de cafea din partea de sus a aparatului de cafea pentru a vă asigura,
cafeaua poate fi turnată.
Pasul 6: Puneți espressorul la foc mic sau mediu și așteptați apa
se va fierbe și cafeaua se va scurge, va scoate un sunet gâlgâit. Când capacitatea superioară
când este plin de aproximativ 6/7, scoateți espressorul din aragaz și așteptați până când
se va răci puțin înainte de servire.