Data actualizării: 25 sept. 2024, 11:30
Principiul de funcționare al echipamentului pentru dozare în saci, cu cantar electronic și umplere
automată a sacilor, constă într-un sistem integrat care măsoară și controlează cantitatea de
produs care intră în fiecare sac.
Iată cum funcționează în mod general acest tip de echipament:
1. Dozare:
Produsul este alimentat dintr-un recipient de alimentare (hopper) care poate avea
diferite capacități, în funcție de necesități.
În interiorul mecanismului de prindere a sacului prin intermediul a doua cilindre
pneumatici, se află un cantar electronic precis care măsoară în mod continuu
cantitatea de produs în sac.
3
2. Setarea cantității:
Operatorul setează cantitatea dorită de produs pentru fiecare Big Bag. Această
valoare poate fi ajustată manual prin intermediul unui panou de control
electronic.
3. Dozare automată:
În momentul în care un sac este plasat sub unitatea de umplere, procesul de
dozare automată începe.
Odată ce cantitatea setată este atinsă pe cantarul electronic, sistemul de dozare
se oprește și eliberează sacul pentru următoarea etapă de închidere a sacului.
(metode de închidere a sacilor, precum cusătura, sigilarea termică sau închiderea
cu cleme).
4. Umplere sac:
Un mecanism automat dirijează produsul către gura sacului amplasat sub
unitatea de umplere.
Prin intermediul unei clape cu diametru 300mm actionat de un cilindru
pneumatic in două poziții, sacul este umplut într-un mod controlat în două viteze
și precis până la cantitatea dorită.
Caracteristici :
Materialul ambalat este de tip granular (cereale, orez, sare, nisip, etc.).
Interval de cantarire : 10 - 1500 Kg/sac.
Diviziuni intermediare : 200 g.
Toleranta cantar : 0,2%.
Viteza de cantarire/ambalare : 15 - 30 saci/ora (independență de densitatea materialului)
Tensiunea de lucru : 380V10% (50Hz).
Max. Consum de energie: 1.5 kw
Temperatura de operare: -25C to +45C.
Presiune aer: 6-9 bar
Vizualizări: 489 (astăzi 1)