Puieti de nuc

Puieti de nuc foto 1
Puieti de nuc foto 2
Puieti de nuc anul 4 din pepiniera noastră. Soiul Cazacu Pomul. Soiul Cazacu are vigoare medie de creștere, tipul creșterii este semi-erect. Densitatea plantării variază de la 100 la 156 pomi/ha. Cazacu reprezintă un soi clasic de nuc cu fructificare terminală care se poate adapta unei mari varietăți de terenuri cu excepția celor expuse riscurilor de îngheț tardiv în cursul primăverii. Soiul Cazacu are un lemn cu densitate mare care îi conferă o rezistență deosebită la înghețurile din cursul iernii până în prezent nefiind consemnate cazuri în care, în condiții normale, pomii de acest soi ar fi suferit de pe urma gerurilor din cursul iernii. Culoarea lăstarilor anuali maturați este de la verde-gălbuie până la dovleac. Este tolerant la bacterioză și sensibil la antracnoză. Înfloritul și fructificarea. Cazacu este un soi protandru, florile sale masculine înfloresc cu 5 – 7 zile înaintea celor feminine, necesitând în mod obligatoriu polenizatori. Soiul are fructificare de tip terminal, rareori fructifică mixt sau lateral. Cu toate acestea, capacitatea sa de ramificare precoce îl determină să aibă multe terminații fructifere către anul 6 – 7 care este anul intrării sale pe rod. Fructul. Fructul este de calibru relativ mic, având greutate de la 10 la 12 g. Coaja este de grosime medie și de culoare specifică gri, miezul constituie circa 53 % din greutatea nucii, se extrage foarte ușor, este de culoare alb-gălbuie, are textură și aromă foarte plăcute pentru consum. Maturarea fructelor are loc către finele primei decade a lunii septembrie. Nu ezitati sa ne apelați pentru orice întrebare care aveți

Caracteristici de bază

trimisă
Vizualizări: 620 (astăzi 6)