Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti".

Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 1
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 2
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 3
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 4
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 5
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 6
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 7
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 8
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 9
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 10
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 11
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 12
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 13
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 14
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 15
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 16
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 17
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 18
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 19
Curmal dulce (kaki, curki, hurma) soi - "Perla Svaneti". foto 20
Curmalul Perla Svaneti (lat. Diospyros kaki) este un soi dulce constant, altoit pe curmalul din Virginia. În prezent, singura varietate de curmal oriental, de coacere timpurie, poate tolera cu ușurință înghețurile de -26C fără adăpost. Spre deosebire de hibrizi, curmalul din Virginia are un gust real și pronunțat de curmal oriental (dulce - fără postgust astringent). Pentru fructificare nu este necesar un polenizator - soiul se autopolenizează. Greutatea fructului este uniformă - 300 de grame. Pielea este portocalie strălucitoare și densă. Transportabilitatea și depozitarea fructelor este ridicată. La copt, fructul practic nu se înmoaie, păstrându-și forma. Forma fructului este oval-aplatizată și împărțită în patru segmente. Crescut în 2014 în cea mai aspră regiune din nord-vestul Georgiei. Autorul soiului este Kakha Mchekhlidze. Obținut dintr-un răsad selectat de Tamopan cu polenizare deschisă. Zonat la o altitudine de 1200 m deasupra nivelului mării, într-o regiune în care înghețurile de -26C sunt frecvente. În nordul Moldovei, înflorirea are loc de obicei la mijlocul lunii mai. Florile de fructe rezistă cu ușurință la înghețurile de primăvară până la -6C. Maturarea fructelor: sfarsitul lunii septembrie. Locul de plantare este de preferință însorit. ------------------------------------------------- Livrarea este GRATUITĂ pe tot teritoriul Republicii Moldova. Cantitatea este limitata. ------------------------------ nord-nuc.com/магазин dafin.md/shop instagram.com/nord_nuc facebook.com/NORDNUC

Caracteristici de bază

trimisă
Vizualizări: 673 (astăzi 2)