Data actualizării: 14 nov. 2024, 19:31
Mărul lui Adam, sedativ pentru articulaţii
Mărul lui Adam creşte în pădure, arbore ornamental în unele parcuri ,în copaci ghimpoşi şi înalţi de 15 metri, se coace prin lunile septembrie-octombrie, iar în luna noiembrie cade jos, semn că a ajuns la maturitate. Mărul lui Adam nu este comestibil, în niciun caz. În medicina tradiţională, se foloseşte pentru tratarea bolilor de piele şi reumatismului.se poate prepara o tinctură din 100 de grame de mărul lui Adam tăiat cubuleţe şi 100 de grame de spirt sau rachiu de casă. Compoziţia se ține la întuneric timp de două săptămâni şi necesită o agitare periodica de sus în jos.
În popor se mai numeşte mărul cailor, dar denumirea oficială este Maclura pomiferă. Mărul lui Adam în interior este umplut cu o lavă lipicioasă de culoare albă, iar exteriorul este de culoare verde-galben luminos şi are un miros slab, aproape fără miros. Cunoscătorii susţin că fructul nu se mânâncă, ci este folosit doar în scopuri medicinale. Se folosește pentru tămăduirea rănilor, durerilor de genunchi, muşchilor şi articulaţiilor!
Pentru detalii scrieti sau sunati
Vizualizări: 69 (astăzi 4)